maria-hjarnvilja

om mig

Hej, det är jag som är Maria!

”Min fasta övertygelse är att utbildning är A och O för att bli en bra ledare. En ledare kan och bör ständigt utvecklas, vilket ska ses som ett privilegium – det blir aldrig tråkigt att vara ledare.”

As seen in:
boogie-woogie-dans
maria-spinning-friskis

Fyra snabba om Maria:

01

föreläste redan som 16-åring

Drabbades av tinnitus på ett skoldisco och ville bidra med att sprida kunskap för att förhindra att andra drabbas.

02

alltid haft en aktiv livsstil

Efter att kampsporten försvann har andra aktiviteter fått ta över, bland annat spinningledare på Friskis från 2010 och tävlingsdans i boogie-woogie sen 2021.

03

stor bredd i erfarenhet och kunskap

Förutom kurser i psykologi och sociologi finns scenisk gestaltning, praktisk retorik samt en stand up-kurs bland meriterna.

04

reser gärna och upplever nya saker

Har till exempel hoppat fallskärm i Nya Zeeland, upplevt en cykeltur bland Kyotos tempel och har dykt med tuber i Stora barriärrevet.

Maria på HJÄRNVILJA SÄGER:

Prestationer bör generera välmående annars presterar du inte optimalt!

möt maria

Grundaren av Hjärnvilja

Hjärnvilja startade 2009, men grunden lades redan från att jag var liten. Idrott har alltid legat mig varmt om hjärtat och även intresset av att stå på scen. Tillsammans med sista pusselbiten, fascinationen över människan, har jag under mitt liv byggt upp en grund som Hjärnvilja idag vilar på.

Kärleken till idrotten. Så fort jag kunde springa lirade jag och pappa alla tänkbara racket- och bollsporter på gräsmattan. Sedan blev det volleyboll, fotboll, ridning – men det var inte förrän jag halkade in på kampsport som jag blev riktigt fast. Kampsporten var fascinerande på så många vis och jag gick från klarhet till klarhet. Efter Karate och Tae Kwon Do så blev Kung Fu det jag valde att satsa på. Siktet var inställt på EM. Men 16 h kampsport i veckan slet på kroppen, och lång historia kort så klarade inte kroppen den hårda belastningen. Jag kraschade mentalt och tappade en stor del av min identitet.

Ett viktigt beslut. Många år tidigare hade jag fått tinnitus, helt ovetande om att den sjukdomen ens existerade, vilket gjorde att jag bestämde mig för att föreläsa om hur farliga höga ljudvolymer kunde vara. Så när jag låg där på soffan och tyckte synd om mig själv efter sjukgymnastens dom så tänkte på hur jag hade vänt min tinnitus till något som blev betydelsefullt för andra och jag beslutade mig för att ta samma beslut igen.

Jag kan inte – men andra kan – och jag ska hjälpa dem dit!

Kunskap är allt. Jag började studera beteendevetenskap på Mälardalens högskola och kryddade denna utbildning med allsköns kurser för att förstå människors drivkrafter och förmågor bättre. Jag fortsatte med studier inom mental träning och är idag diplomerad mental tränare. Mental träning hjälper mig att förstå de hinder som vi sätter upp för oss själva, den har lärt mig otaliga övningar och jag ser nu på människors kapacitet med nya ögon. Studierna tog med vidare till en magister i ledarskap vilken föranledde att jag nu ser företagsvärlden ur nya perspektiv och kan hjälpa företag och ledare med deras utmaningar.

15

ÅRs erfarenhet av ledarskapsutveckling

100+

företag & föreningar

300+

högskolepoäng på Mälardalens universitet

vad gör hjärnvilja?

När drömmen om en kampsportskarriär krossades tog jag ett beslut:
"Jag kan inte, men andra kan – och jag ska hjälpa dem dit!"

Hjärnvilja hjälper företag, organisationer och föreningar att utveckla, förändra och fördjupa ledarskapet hos människor. Genom att skapa enkla bilder gör Maria kunskapen lättillgänglig för alla och hjälper till att ta fram det bästa hos varje enskild individ.

Inom idrott och föreningar fokuserar vi mer på mental träning och att vara bäst när det gäller. Genom den mentala träningen jobbar vi för kroppen, snarare än emot den.

Hjärnvilja är uppbyggt av:

– Kandidatexamen i beteendevetenskap inriktning socialpsykologi
– Magisterexamen i ledarskap
– Mental träning från Skandinaviska Ledarhögskolan (Lars-Eric Undeståhl)
– Många års arbete med barn & ungdomar
– Egen satsning inom kampsport som fick ett abrupt slut
– 25 års erfarenhet av att föreläsa
– Extern utbildare hos RF-SISU Västmanland
– Personlighet som bidrar med glädje, energi och mod

Hjärnvilja utbildar inom ledarskapsutveckling och mental träning

Our signature program

Your Signature Program is Here

Chocolate cake apple pie cheesecake cotton candy liquorice soufflé cotton candy pudding sugar plum. Jelly dragée gummi bears candy chupa chups sesame snaps halvah. Cookie muffin lollipop biscuit gingerbread.
Chocolate cake apple pie cheesecake cotton candy liquorice soufflé cotton candy pudding marshmallow.
Marzipan sweet donut lemon drops oat cake chocolate. Topping fruitcake bear claw sesame snaps candy.
Bonbon lollipop halvah sugar plum chocolate pastry croissant. Chocolate bar lollipop tootsie roll tiramisu.