Arkiv
hedra mysteriet

 • 16 april 2014

  05 – Linjärt kaos.

  Inga kommentarer

  Igår delade en fantastisk man med sig av fantastiska tankar. Klas Hallberg, detta värmländska energiknippe som har så stort hjärta och så stor hjärna att du i princip kan skönja dessa organ på utsidan av kroppen på honom, bevisar att genom fullständigt kaos kan vi nå konsensus. Allt behöver inte alltid vara linjärt och sorterat för att bli begripligt. Desto bättre om det inte är linjärt och sorterat, för då kan istället möjligheter skapas.

  Klas är en av de få människor som jag har funnit som enligt mig följer en absolut logisk linje genom sina berättelser. För berättelser och tankar, känslor och uttryck är inte uppstyrda – de är kaotiska och fulla av stickspår, anekdoter, snubbeltrådar och minor. Men vi väljer oftast att inte använda oss av den snårskogen när vi förmedlar våra tankar och känslor, istället väljer vi att försöka göra dem förklarbara för de som lyssnar för att vi tror att de ej ska förstå annars. Vi går från punkt A till punkt B, försöker fylla igen luckorna och skapa en röd tråd. Vi anstränger oss, men kanske tappar vi något i ansträngningen – möjligheter till förnyelse i vår tankesfär.

  Men förvirringen och kaoset behöver ytterligare två ingredienser för att göra berättelsen levande: Allvar och humor. Denna extremt väl avvägda mix av sött och salt gör det till en fröjd att lyssna på Klas. För mig är han en stjärna och har ni inte redan hört någon av hans föreläsningar så rekommenderar jag dem varmt. Förvänta er inget och få allt.

  Idag ska jag hylla kaoset och förvirringen i min hjärna, låta gårdagens skrattkavalkad sitta kvar i själen och känna lugnet i att om Klas lyckades knyta ihop säcken på hans förvirrade och underbara föreläsning så kommer säkerligen människor att greppa mina tankegångar också – även när jag väljer att ta vägen via snårskogen.

  Hedra mysteriet och hångla mer – det är trots allt fredag. 😉

  http://www.klashallberg.se/